Brinemo za okoliš
Hajrović

Hajrovićev menadžer ucjenio Galatasaray?

10.07.2014


Istanbul 10. 7. (s. a.)

Predsjednik upravnog odbora Galatasaraya Mehmet Karli je, na današnjoj pres konferenciji u vezi nesporazuma sa bh. reprezentativcem Izetom Hajrovićem, rekao a je Hajrovićev menadžer uz ucjenu pokušao iznuditi novac od kluba, javlja Anadolija.
Karli je za Hajrovića kazao da je zlonamjeran, a da je način Hajrovićevog menadžera neetičan i nelegalan. Karli je naglasio da se od 37 fudbalera u profesionalnom pogonu Galatasarayu niko nije žalio na probleme na koje se žalio Hajrović.
- On se otvoreno žalio zbog toga što je dobijao malo vremena na terenu i zbog turskog zakona o ograničenju stranih fudbalera. Tražio je samo način da ode iz Turske. Iz loše namjere je doveo Galatasaray u trenutnu poziciju - kazao je Karli.
Klub sada sprema odbranu.
- U medijama su se pojavile pogrešne vijesti. Želim naglasiti da Hajrović do sada od FIFA nije dobio privremu licencu - istakao je Karli.
Uprava Galatasaraya će do 18. jula FIFA-i predati materijal odbrane na Hajrovićeve pritužbe. Hajrović se FIFA-i požali da je Galatasara četiri mjeseca kasnio sa isplatom te je zatražio dozvolu da raskine ugovor.
Hajrović je iz švicarskog Grasshoppera u pauzi prošle sezone prešao u turski Galatasaray gdje je odigrao osam utakmica, a danas je potpisao četverogodišnji ugovor sa Werderom iz Bremena.
U saopćenju iz njemačkog kluba se navodi da je Hajrović jučer prošao ljekarske kontrole i da će danas biti predstavljen medijima, a da bi se već 19. jula trebao pridružiti saigračima u novom timu za vrijeme priprema u Austriji.
Sportski direktor Werdera Thomas Eichin se nada da će se Hajrović brzo adaptirati u novom klubu, a trener Robin Dutt je istakao da će Hajrović biti važno pojačanje u napadu jer se radi o brzom igraču koji je veoma spretan u duelima jedan na jedan sa protivnikom.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kim3
Prekardašijan : Saudijski princ nudi Kanjeu Vestu 10 miliona za jednu noć sa Kim Kardašijan
06.06.2016

Ne zanimaju me ni njegova muzika, ni njegova modna kolekcija. Ali njegova supruga je blago neprocijenjive vrijednosti. Rado bih platio 10 miliona dolara i više da provedem jednu noć sa njom - navodno je rekao on.

Dragan Nikolić
Umro Dragan Nikolić?
22.05.2015

Prema nezvaničnim informacijama poznati srpski glumac Dragan Nikolić , kojem se pogoršalo stanje nakon nedavne operacije, jutros je preminuo u beogradskom Kliničkom centru.

Denis Bećirević
Denis Bećirović iz SDP BiH prelazi u DF
04.11.2014

SBF